חיפוש מהיר
הורות משותפת- טובים השניים מן האחד
מגפת הקורונה אמנם כבר לא מורגשת כמו לפני שנתיים. אך היא השאירה טעם רע של בידודים חוזרים ונשנים והבנה שלא טוב היות האדם לבדו, כי מה שאנחנו הכי רוצים אינו בהישג ידינו כרגע, עד כמה שנרצה. בין אם זה זוגיות או ילדים, לזוג אשר לא יכולים להביא לבדם.
בשנים האחרונות הורות משותפת הוא תהליך שהולך ותופס תאוצה. זוגות אשר לא מצליחים להביא ילדים לעולם או נשים שהגיעו לגיל שהחליטו כי זה הזמן להגשים חלום נוהרים לעבר דלת האפשרויות ומחליטים שביחד אפשר להגשים חלום. ואולי זו דרך טובה יותר לעשות זאת…
בזמנים כאלה שזוגות מתחתנים ומתגרשים ללא היכר, יש שמחליטים "להתגרש" מבלי להתחתן ולעשות זאת בחיוך כל הדרך לעבר החלום. החלום לגדל ילד יחד תחת הסכם משותף עוד לפני שהוא נולד.
אך לא תמיד זה פשוט, ולפעמים קשה יותר ממה שחשבו.
כי מי ידע שהילד מגיע גם אנחנו משתנים …? למזלנו, הורות משותפת היא בדיוק הפתרון בשביל הורים חדשים שלא יודעים כיצד להתמודד עם השינוי המשמעותי בחיים שלהם.
חשוב לזכור ששותף להורות לא מתחיל רק כאשר התינוק נולד, אלא רק כבר בתחילת התהליך. עוד בשלב הראשון, אחרי שמצאתם את שותף ההורות האידיאלי והחלטתם שאתם רוצים להביא ילד לעולם, ניתן ללכת לבדיקות שגרתיות לקראת הכניסה להריון. כמובן שבשלב רגיש זה, שני הצדדים, גם הגבר וגם האישה זקוקים לתמיכה וקבלה, ואם מצאתם את הפרטנר הנכון, התהליך יכול להפוך לפשוט יותר, שכן שני האנשים רוצים ומקווים לילד.
גם בשלב מאוחר יותר, כאשר הבטן מתחילה לבצבץ ניתן לקבוע בחירות שישפיעו על עתיד הילד- באיזה איזור ידגל, עם איזו משפחה, על אילו ערכים וכדומה. לא הרבה יודעים, אבל הסכם הורות משותפת הוא למעשה הסכם משפטי מחייב שעליו חותמים האב והאם ולפיו עליהם לפעול לאורך כל חייו של הילד. אמנם מדובר בהסכם, אבל אם מוצאים את הפרטנר האידיאלי ניתן לעשות זאת בשלווה וברוגע- ולזכור שבסופו של דבר אתם נמצאים בשלב זה על מנת להגשים את חלום ההורות שאליו חיכיתם כל חייכם.
למרות שבישראל נשים זכאיות לחופשת לידה, רק חלק ממנה בתשלום והיא נחשבת כקצרה במיוחד בניגוד לשאר המדינות בעולם המאפשרות חופשת לידה סדירה של עד 18(!) חודשים. בשלב מסוים ההורים חייבים לחזור לעבוד במשרה מלאה על מנת לשמור על מקום העבודה שלהם וכן לפרנס את הילוד. בעוד שהורים רבים מתלבטים כיצד לשלב בין חזרה לשגרה לבין גידול הילד, הורות משותפת היא אמצעי מצוין לכך. בתוך ההסכם ניתן לקבוע שבחלק מהימים הילד יהיה אצל האמא, ובחלק אצל האבא, כך שכל אחד מההורים יוכל לחזור לשגרה במהרה, וגם למצוא זמן לתחביבים ולזמן פנוי שאינו בהכרח קשור לילד.
אז סיפרנו למה כדאי לבחור בהורות משותפת, אבל למה כדאי לבחור דווקא בגובייבי? אתר גובייבי חרט על דגלו להיות מקום מיועד לגברים ונשים המעוניינים להיות הורים. האתר מאגר בתוכו אנשים שמוכנים להתחיל בתהליך, ובשלים להיות הורים. בניגוד לאתרים אחרים כמו בייבי לי, הממשק באתר חדשני ומתאים לאפליקציה ולטלפון הנייד שלכם, כך שתוכלו להתחבר בכל מקום.
לסיכום, גם לאב וגם לאם תחושות ראשונות וצד אחר שלא הכירו לפני כן ולכן כהדבר הכי טובה להורות משותפת מוצלחת ויחסים טובים היא פשוט לדבר על כך.
להבהיר את התחושות לצד השני, ומי יודע אולי תופתעו לטובה?
חזרה למגזין