חיפוש מהיר
תפקידו של עורך דין משפחה בהליך של הורות משותפת
בעידן המודרני שבו אנו חיים כיום התפתחה אפשרות של הורות אחרת, הורות שבה שני בני הזוג אינם נשואים ואין ביניהם כל קשר זוגי. הורות שכזו יכולה לנבוע מכל מיני סיבות, זוגות חד מיניים, הורה יחידני ועוד. כמובן שהורות משותפת היא לא עניין של מה בכך, והחברה בישראל, שהיא די שמרנית, מתקשה עדיין לקבל זוג שלא רוצה או מצליח למצוא ולבסס זוגיות אבל אין זה צריך להרתיע זוגות מלבחור באפשרות המיוחדת הזו. לצורך הורות זו, שני הצדדים חייבים להיעזר בעורך דין אשר יסדיר את ההורות המשותפת בצורה חוקית.
יוצאים לדרך חדשה
עורך דין לענייני משפחה הוא הכתובת למשימה הזאת. עורך הדין מקבל משני ההורים את כל הדרישות והבקשות שלהם בהקשר לילד המשותף ואף את האילוצים, המגבלות והמתווה, שאותם ירצו ליישם בהורות המשותפת. הוא יסכם את החובות והזכויות של כל צד ביחס לילד המשותף, ויתאם את הציפיות של כל אחד מהצדדים ביחס להורות, בצורה מקיפה וברורה ובכתב, כך שלא תהיינה ספקות.
הסכם כזה ימנע וויכוחים ואי הסכמות בעתיד ולכן הוא חשוב ביותר. למעשה הורים משותפים חוזים את העתיד של הילד שלהם בכל מה שקשור לחייו ולגידולו. חוזה כזה הוא מאוד מורכב ולכן חייב להיערך על ידי איש מקצוע שיקיף את כל הסוגיות והנושאים.
מה יכלול הסכם זה?
הסכם צריך לכלול מספר נקודות כמו, הצהרה של שני ההורים שהם לא נמצאים בזוגיות ושהקשר ביניהם הוא על סמך ההסכם בלבד ושהוא נעשה לצורך הבאת הילד במשותף. כמו כן יש את חלק תכנון ההיריון והלידה, שבו קובעים איך יתנהל התהליך וההכנה אליו, איזה רופא ילווה את ההיריון, מי יממן את כל התהליך והבדיקות השונות, מי יהיה נוכח בבדיקות השונות, כמו גם החלטות שיהיה צריך לקחת בנושא ייעוץ גנטי, טיפולי הפריה, סיבוכים אפשריים של הריון וכדומה. נושא חופשת הלידה ושם היילוד גם כן צריכים להילקח בחשבון.
נושא עיקרי שאותו יסכם עורך דין הוא נושא המשמורת שצריך להיסגר בצורה מדויקת למנוע מחלוקות בעתיד. כמו כן יושם דגש על התשלומים השונים וההוצאות הנלוות שכרוכות בגידול ילד. בין אם זו משמורת משותפת ובין אם זו משמורת מלאה של אחד ההורים, יש הרבה נושאים כלכליים שמצריכים הסכם מסודר שבו מפורטים סכום התשלומים ומועדם.
נושא נוסף חשוב הוא היכן יתגורר הילד, מה המרחק בין בתי הורים המשותפים והאם יוכל לנסוע לחו"ל עם אחד ההורים. בנוסף צריכה להיות החלטה בנוגע לחינוכו של הילד והסכמה על הדרך החינוכית והמסגרות החינוכיות שבהן ילמד. לסיכום, לעריכת הסכם כזה נדרשת הבנה והחלטה שלא את כל הסוגיות אפשר לסגור מראש ולכן אם יתגלעו מחלוקות עתידיות, יהיה ברור לכל מהי הדרך לפתור אותן ועל ידי מי. כל זאת יערך וייחתם על ידי עורך הדין.
חזרה למגזין