שמנים אתריים להריון, ללידה ומה שבא אחרי

17/07/2022

שמנים אתריים הם שמנים שיכולים לסייע במגוון מצבים בריאותיים שונים. מדובר על שמנים אשר מופקים מכל החלקים של הצמח: מהפרחים, השורשים, הענפים, הגזעים והזרעים. השמנים האתריים נשמרים בבלוטות מיוחדות אשר קרויות שערויות בלוטיות והם משמשים את הצמח להגנה מפני פטריות, חיידקים ומזיקים שונים. בכל שמן אתרי למעשה מצויים רכיבים שונים פעילים אשר מקנים לשמן את האופי והפעילות שלו. בעבר, השתמשו בשמנים אתריים לבישום, טיהור, טקסים דתיים, לצורכי טיפול, ריפוי ועוד. מאז התפתחה הארומתרפיה וכמעט בכל בית ניתן למצוא כיום לפחות את אחד מהשמנים האתריים הנפוצים לרבות שמן עץ התה, שמן לבנדר, שמן רוזמרין, שמן אקליפטוס ועוד. גם בהריון ולידה מומלץ להשתמש בשמנים הללו עבור צרכים שונים וכן, גם לאחר הלידה, ניתן להשתמש בשמנים הללו עבור התינוק.

?כיצד משתמשים בשמנים אתריים

ישנם דרכים שונות שבהן ניתן להשתמש בשמנים אתריים לרבות הדפה- בשיטה זאת למעשה מריחים את השמן. כאשר מריחים את השמן מולקולות הריח נקלטות ברצפטורים ומשדרות למח מסר מסוים שיגרום לגוף להגיב בהתאם. דרך נוספת היא לעסות את העור. בכדי לעסות את העור עם שמן אתרי יש למהול אותו בשמן נשא כגון: שמן זית, שמן זרע ענבים, שמן שקדים ועוד. בעיסוי ייקח לשמן לפחות 20 דקות עד שהוא יגיע למחזור הדם. ניתן גם לעשות אמבט שמנים שמסייע הן בהרגעת הגוף והן בהרגעת הנפש. דרך נוספת לצרוך את השמן היא באמצעות אינהלציה. לרוב כאשר מעוניינים לטפל בבעיות במערכת הנשימה ניתן לשלב שמן ייעודי במכשיר אינהלציה ולשאוף את האדים או לטפטף טיפות של שמן לקערה עם מים רותחים ולשאוף את האדים. ניתן להפיץ את אדי השמן גם באמצעות מכשיר אדים ייעודי שניתן לרכוש בכל בית טבע או בית מרחקת.

?כיצד שמנים אתריים מסייעים בהריון ולידה

שמנים אתריים יכולים לסייע לכל אישה הן במהלך ההיריון והן במהלך הלידה, כאשר חשוב מאוד לבדוק מראש כי סוג השמן ואופן הצריכה שלו מתאימים להריון וללידה ולא יפגעו באופן כלשהו באישה או בעובר. הנה כמה שמנים שיכולים לסייע לך בתקופת ההיריון: שמן לבנדר יכול להרגיע, להשרות שינה ולהפחית חרדה. מכיוון שתקופת ההיריון היא תקופה עמוסה בפחד וחשש מפני הבאות, שמן מעין זה יכול לסייע לאישה. שמן לימון ידוע ביכולת שלו לכווץ דליות שלא פעם נפוצות אצל נשים בהריון. שמן אקליפטוס רלוונטי למצבים של צינון בהריון. מכיוון שבהריון מומלץ שלא ליטול תרופות אחרות אלא אם כן יש הוראה מהרופא, ניתן להשתמש בשמן המדובר במצב של צינון והוא יכול להקל. שמן מנטה ידוע כמסייע לבחילות וכאבי ראש. מכיוון שבחילות הן מצב נפוץ בהריון, הרי ששמן מנטה יכול להקל על האישה. שמן מרווה מרושתת מקל על כאבים, מחזק את הרחם ומקדם צירים. שמן תפוז יכול לקדם לידה על ידי העמקת צירים וכן הוא מסייע בעליית מצב הרוח. שמן רוזמרין מניע ומקדם לידה, שמן יסמין מעודד הפרשת אוקסיטוצין ומקל על כאבי צירים ועל התכווצויות רחם. שמן שקדים מומלץ לעיסוי הפרינאום וזאת בכדי להימנע מקרעים בלידה ושמן נבט חיטה מקל על סימני המתיחה שנוצרים בהריון, עשירים בוויטמינים ועוד. חמאת שיאה טובה מאוד לתקופת ההנקה שכן היא טובה להרגעה וטיפול בפטמות סדוקות, סימני מתיחה ועור רגליים יבש.

שמן אתריים לטיפול בתינוק

לאחר הלידה, ישנם שמנים אתריים שונים שניתן להשתמש בהם בטיפול בתינוק. אם התינוק סובל מגזים ניתן לעסות את הבטן שלו עם שמן כלשהו מומלץ שמתאים לילודים, אם התינוק סובל משיעול, נזלת או ליחה, ניתן לפזר שמן אקליפטוס על המזרן שלו וכן לשלב לו טיפות של השמן המדובר באינהלציה או במכשיר אדים. כמובן שחשוב מאוד להתייעץ עם איש מקצוע שמבין בתחום לגבי שמנים שמותר להשתמש בהם הן בתקופת הריון והנקה והן עבור התינוק.

חזרה למגזין
Loading