מתי לערוך הסכם הורות משותפת

07/04/2014

הרבה אנשים שמתחילים תהליך של הורות משותפת מתלבטים מתי כדאי להם לערות את ההסכם המשפטי המחייב שיגבה את התהליך מבחינה חוקית. חשוב לדעת שההתלבטות במקרים אלו היא מיותרת, כיוון שיש תשובה חד משמעית וברורה שנכונה לכולם והיא שיש לערוך את ההסכם עוד לפני הכניסה של האישה להריון.

חשוב מאוד לערוך הסכם הורות משותפת עוד לפני תחילת התהליך. כאשר שני אנשים מחליטים לצאת לדרך למסלול של הורות כזו, חשוב מאוד להגיע להסכמות לגבי כל הנושאים החשובים עוד לפני שמתחילים בתהליך. ההסכם מקבע למעשה את כל ההחלטות שמקבלים יחדיו השותפים להורות. אם הדברים לא מעוגנים בהסכם חוקי ומסודר, אחד הצדדים יכול להתחרט כאשר האישה נמצאת כבר בהריון או אפילו לאחר הלידה.

לשני הצדדים בשותפות יש אינטרס שההסכמות ביניהם יהיו מעוגנות מבחינה משפטית. הורות אינה נושא שניתן להסכים עליו רק בעל פה. השותפות בהורות משותפת מתחילה עוד לפני ההריון, בשלב טיפולי הפריון המשותפים, נמשכת לאורך כל ההריון ובאה לידי ביטוי ממשי ויומיומי כמובן לאחר הלידה.

 

ממה מורכז הסכם הורות משותפת

 

בהסכם הורות משותפת ישנה התייחסות לגבי כל צורת החיים של הילד שיוולד- חלוקת האחריות בין ההורים, הסדרי בראיה של האב, צורת המשמורת שתיקבע, תשלום מזונות של האב, זרם החינוך אליו ישתייך הילד ועוד. על שני השותפים להגיע להסכמה בכל הנושאים הללו עוד לפני הכניסה להריון, כיוון שכידוע, מהריון אין דרך חזרה ואם השותפים להורות לא מסכימים ביניהם על דברים כל כך חשובים, בודאי אין טעם שיצאו לדרך משותפת.

כאשר עורכים הסכם הורות משותפת, חשוב לדעת שהוא נכנס לתוקף מיד עם לידת התינוק, לכן עד אז, ניתן לערוך בו שינויים, כמובן בהסכמה מלאה של שני הצדדים. כדי לערוך הסכם טוב ועמיד מבחינה חוקית, מומלץ לפנות לעורך דין לענייני משפחה שמתמחה בתחום ויש לו ניסיון בעריכת הסכמים מסוג זה. לאחר החתימה על הסכם הורות משותפת יש להגיש אותו לאישור בבית משפט לענייני משפחה על מנת להעניק לו את תוקפו המשפטי.

חזרה למגזין
Loading