חיפוש מהיר
טיפים לטיפול התינוק בחורף
תקופת החורף בישראל תמיד מוזרה- לא באמת חורף עד שפתאום יש הצפות בכל מקום, והכי נורא- הוירוסים, כל שנה פתאום יש איזה וירוס ויראלי שתוקף את כולם, הורים טריים חייבים לשים לב לתקופה זו כיוון שלתינוקות וילדים קטנים המערכת החיסונית עדיין חלשה ומתפתחת ועוד לא חסינה בפני מחלות רבות ולכן יש לשמור על הילדים אקסטרה.
אין מה לרוץ ישר לרופא על כל דבר, יש משפט שכל הורה טרי חייב להכיר- ״ילד בריא משתעל 13 פעמים ביום״, בילד הראשון אתם תלחצו מכל דבר ותרגישו חסרי אונים ותתחילו לבכות עם התינוק שלכם, רק בילד השני או השלישי כבר תבינו מה לעשות ולא לעשות ולא להתרגש מכל אפצ׳י. עד אז אנחנו ננסה לעזור לכם עם המאמר הבא, למרות שהחורף עוד מעט אמור להסתיים, ניתן לכם כמה טיפים לטיפול בתינוק בחורף בצורה הטובה ביותר שתוכלו עם השותף להורות שלכם.
להקדים תרופה למכה
ניתן לעשות זאת עם כמה צעדים פשוטים והראשון בהם הוא שמירה על היגיינה פשוטה- מקלחות כל יום- יומיים, להקפיד לשטוף ידיים לאחר החלפת חיתולים, לפני האכלת התינוק והכי חשוב- באירועים, לאחר שכולם מגיעים לנשק את החבר החדש שבמשפחה, יש לשטוף לתינוק את הפנים, אין לדעת אילו מחלות הם יכולים להעביר.
דבר שני שניתן לעשות בכדי להגן על הילדים שלכם מפני לחלות בחורף זה לשמור על חום גופם, הקפידו לכסותם בשכבות רבות, לשים להם גרביים וכפפות כשהם זוחלים, הרצפה קרה ומלוכלכת והם יכולים לשים את היד בפה או להתקרר בקלות.
דבר נוסף שניתן לשלוט עליו בתקופת החורף- נוזלים, תינוקות חשופים לסיכונים גדולים של אי ספיקת נוזלים וייבוש בחורף. חשוב לוודא שהם מקבלים מספיק נוזלים לשתות, בקיץ אנו שותים הרבה כיוון שחם לנו אך בחורף אנו עלולים לשכוח לשתות כפי שגופנו זקוק לזה כיוון שקר לנו, תנו לתינוק לשתות מים ותזונה על בסיס קבוע.
אחד הדברים החשובים שיש לעשות בנוסף לכל הנאמר עד כה, לחסן את ילדכם.
חיסוני שגרה כוללים גם חיסונים נגד וירוסים וחיידקים שתוקפים יותר בחורף, יש להקפיד על חיסוני השגרה בזמן וכך תוכלו להגן על ילדכם בצורה הטובה ביותר, בנוסף, ישנו את חיסון השפעת העונתי, לא כולם מתחסנים בו אך הוא יכול לעזור מאוד, לבחירתכם.
תרופות סבתא אורגניות ובריאות לתינוק
אתם בטח לא תרצו ישר לתת לילדים שלכם כימיקלים ובצדק!
ישנם הרבה אופציות אחרות, שניתן לנסות בבית לפני שנותנים לתינוק כל מיני תרופות בחורף, מספר דוגמאות:
להגביה את התינוק בעזרת כרית לראש כך הוא יוכל לנשום בקלות יותר. מנגנון מוסיקלי: קולות מרגיעים ומוסיקה נעימה יכולים לסייע להקלה על כאב ועייפות וגם לעורר נשימה עמוקה יותר והירדמות מהירה יותר. עיסוי החזה עם שמן (אליאולי) טיפות שמן אקליפטוס בחדר ומפזר אדים לשמור על הלחות.
בדרך כלל מחלות ויראליות עוברות אחרי כמה ימים עד לפעם הבאה ואין הרבה מה לעשות בנידון אך בחצי הכוס המלאה- יש היום מחקרים שמאשרים שככל שילדכם יגדל בסביבה סטרילית כך יחלה בעתיד יותר מילד שהיה חולה הרבה בילדותו וכעת הוא חסין למחלות רבות ובקושי חולה.
מקווים ששארית החורף יעבור בקלות ומהר!
חזרה למגזין