חיפוש מהיר
זוגיות חדשה בתוך הורות משותפת - איך מספרים לילדים?
בהרבה מאוד מקרים, הורות משותפת מתחילה בהסכם שנחתם בין גבר לאישה אשר החליטו להביא יחד ילד או ילדים משותפים גם אם אין ביניהם מערכת יחסים זוגית. אך מה קורה אם במרוצת השנים אחד השותפים להורות שהיה רווק עד כה, פוגש מישהו, ומערכת היחסים ביניהם הופכת לרצינית? כיצד מתמודדים עם כך השותפים להורות? האם זה יכול לפגוע במערכת היחסים המורכבת ביניהם? וחשוב מכך - כיצד מבשרים על כך לילדים ואיך מפגישים ביניהם לבין בן/בת הזוג החדשים?
מתי הכי כדאי להציג את בן הזוג החדש לילדים בהורות המשותפת?
במערכת יחסים של הורות משותפת, כשאין בין השותפים להורות מערכת יחסים זוגית, זה אך טבעי שאחד ההורים יכיר מישהו ויהיה במערכת יחסים רומנטית במהלך השנים. כשמערכת היחסים הזו הופכת משמעותית ורצינית יותר, הרגע שבו יפגשו בן או בת הזוג החדשים את הילדים הוא רק עניין של זמן. בטרם מציגים את בן או בת הזוג החדשים בפני הילדים, חשוב לוודא שאכן מדובר במערכת יחסים רצינית ומחייבת, משהו שהוא לטווח הארוך. אחרי הכל - לא תרצו להציג לילדיכם בן/בת זוג חדשים בכל מספר חודשים. מעבר לכך - אם תפגישו ביניהם בשלב מוקדם מדי הילדים עשויים להיקשר לבן/בת הזוג החדשים, ואם מערכת היחסים לא תחזיק מעמד ותיפרדו - הרי שהילדים עלולים להרגיש פגועים, מבולבלים או נטושים.
בשל כך, חשוב מאוד שתיקחו את הזמן שלכם במערכת היחסים החדשה, ולא תזרזו את הקצב של העניינים. אל תפגישו בין הילדים שלכם עם מישהו שאתם לא רואים אותו כחלק מהעתיד שלכם, כבן משפחה. שאלו את עצמכם - האם בן/בת הזוג החדש מתאים למשפחה שלי? לילדים שלי? האם מערכת היחסים שלנו חזקה מספיק?
איך לספר לילדים שאתם בקשר עם מישהו חדש?
כצעד ראשון מומלץ לספר לילדיכם שהכרתם מישהו שחשוב לכם מאוד, ושהייתם רוצים שגם הם יפגשו אותו/אותה. אחרי שהצגתם בפניהם את הנושא- שאלו את הילדים מה דעתם על כך ואיך הם מרגישים בנוגע לפגישה עתידית. הקשיבו לדבריהם בקשב רב כך שיהיה להם ברור שהדעה שלהם והרגשות שלהם חשובים לכם מאוד. ייתכן שהמידע החדש יגרום לחלק מהילדים לחוש בפחד מפני השינוי או לחשוש שכניסתו של מישהו חדש לחייהם עלול לגרום לכם להקדיש להם פחות זמן, תשומת לב או אהבה. דברו איתם על החששות האלו ונסו להפיג אותם.
מה אומרים לשותף להורות?
הורות משותפת היא מערכת יחסים עדינה ומורכבת, ככל מערכת יחסים. כשניגשים לנושא כמו הצגת בן/בת זוג חדשים לילדים המשותפים - יש לגשת לנושא בזהירות ובהתחשבות, ולפתוח בשיח כנה ומכיל. מומלץ כמובן לשתף את השותף להורות אודות האדם החדש בחייכם בטרם מספרים לילדים, כך שלא תיווצר תחושה של הסתרה או חוסר שיתוף, העלולה להוביל לאנטגוניזם מצד השותף.
החשש הטבעי של שותפים להורות בסיטואציה כזו היא שאדם שהם לא מכירים ישהה במחיצתם של הילדים. בטווח הרחוק יותר החשש הוא מידת ההשפעה של בן/בת הזוג החדשים על אופן גידול הילדים, ותחושה של היווצרות "מחנות".
אם הגעתם לשלב שאתם רוצים להכניס את בן/בת הזוג החדשים לחייכם ולהפגיש בינו לבין הילדים, קחו רגע ושבו עם השותף להורות המשותפת לשיחה נינוחה וכנה, שתפו אותם בכך שיש לכם אהבה חדשה בחיים ושמדובר במערכת יחסים רצינית מאוד. דברו בפתיחות ושמרו על שיח מכבד, ונסו להתמודד עם ההתמודדויות או החששות של השותף שלכם בדו שיח.
מהי הדרך הטובה ביותר להפגיש בין הילדים לבן/בת הזוג החדשים?
אם לבן/בת הזוג החדשים יש ילדים משלהם- אפשר להפגיש את כולם יחד. אם הילדים בני אותו גיל בערך- רוב הסיכויים הם שילדיכם יתעניינו יותר בהם מאשר בכם, ומפלס ההתרגשות והמתח ירד מהר מאוד. לפגישה הראשונה כדאי להיפגש במקום ניטרלי, סביב פעילות כלשהי, למשל- פיקניק בפארק, טיול לגן חיות, מיני גולף וכדומה. חשוב שלא להעמיס יותר מדי ציפיות על הילדים ולהתנהג בטבעיות. עדיף לקיים מפגש קצר, ולא להאריך בפגישה הראשונה. בסיום הפגישה דברו עם הילדים על תחושותיהם לאחר המפגש ומה הם חושבים על בן/בת הזוג החדשים.
חזרה למגזין