הצעד הראשון לקראת הורות משותפת - פגישת הכרות

01/12/2013

גבר או אישה שהחליטו להקים משפחה ולהביא ילד לעולם בדרך של הורות משותפת, עומדים בפני דרך ארוכה שהצעד הראשון שלה הוא מציאת פרטנר מתאים. על החשיבות שבמציאת פרטנר הולם אין צורך להכביר במילים- אחרי הכל מדובר באדם איתו אתם הולכים לעבור רכבת הרים רגשית: החל מנסיונות ההזרעה, דרך טיפולי הפוריות, בדיקות ההריון, דרך הלידה המרגשת ועד לכל שלבי גידול הילד. אפילו שלא מדובר בבן זוג רומנטי, זהו שותף לכל דבר, לכל החיים, שיהיה גורם משמעותי בחייו של הילד, על כל הטוב והרע המשתמע מכך.
רבים מההורים שבוחרים בדרך של הורות משותפת מוצאים את השותף או השותפה שלהם דרך אתרי הכרויות המיועדים למטרה זו. לאחר שנוצר קשר ראשוני- אם בהתכתבות באתר או בשיחת טלפון נעימה, מגיע הרגע בו קובעים פגישה פנים מול פנים. זה הזמן לשבת ולחשוב על מה תדברו בפגישה, לווסת את רמת הציפיות ולנסות להבין מהן הדרישות שלנו מהפרטנר להורות המשותפת. או במילים אחרות- מה אנחנו מחפשים בשותף להורות?

לשמור על אווירה נעימה

פגישת היכרות שנועדה למטרת הקמת משפחה חדשה היא לא כמו דייט רומנטי, אבל לא מאוד שונה ממנו מבחינת התכנון, ההתארגנות וההתרגשות. כמו בדייט, בשלב הראשון מחליטים על מקום המפגש. מומלץ לבחור במקום שאתם כבר מכירים, כמו בית קפה טוב, בו תרגישו מספיק בנוח להשתחרר ולדבר על עצמכם בקלות, ולא תצטרכו להתעסק יותר מדי בתפריט מורכב. מקום עם תאורה טובה ולא רועש מדי, כדי שתוכלו לשמוע אחד את השני.
כדאי לא להתרגש יותר מדי ואולי אפילו להנמיך את רמת הציפיות: לא בטוח שתאהבו את מי שתפגשו בפגישת ההיכרות, ייתכן שלא תהיה כימיה טובה או שתמצאו שאתם לא מסכימים על כל מיני נושאים. אין טעם להתרגש ולהילחץ כי זו רק פגישה ראשונה. הניחו שתהיינה פגישות נוספות בהן תוכלו להעמיק את ההיכרות.
המלצה נוספת היא לחשוב מראש מהן הדרישות שלנו בפרטנר להורות משותפת, ממש להכין "רשימת קניות", כך שבפגישה תהיו מכוונים יותר למטרה ותבזבזו פחות זמן על בני זוג שלא מתאימים לכם.
מבחינת נושאי שיחה: כדאי להתייחס כמובן לנושא הפגישה שלמטרתו התכנסנו, אבל גם לא להפוך את זה לנושא היחיד ולא להפוך את השיחה לראיון עבודה. נסו לשלב הומור בשיחה, לשלב פרטים אישיים מחייכם כמו למשל השכלה או תחביבים, ספרים או סרטים שאתם אוהבים. ספרו על משפחתכם, ואפילו שתפו את מי שמולכם בתהליך שעברתם עד שהחלטתם להקים משפחה במודל של הורות משותפת. הכי חשוב- לשמור על כנות ופתיחות. אין טעם לנסות ליצור רושם של אדם אחר. היו אמיתיים ככל האפשר.
מהצד השני, נסו לבחון את האדם שמולכם: שפת גוף, לבוש או צורת דיבור מספרים הרבה על אופיו של בן אדם. בדקו האם אורח החיים שהוא מנהל מקובל עליכם. נסו לבדוק האם הוא בעל אותן תכונות אופי שאתם מחפשים: רוחב לב, שמחה, אהבה, אחראיות, משפחתיות וכד'.
מכיוון שהקמת משפחה חדשה במודל של הורות משותפת היא עדיין לא לגמרי מקובלת בכל מקום, כדאי לנסות ולהבין מהשותף הפוטנציאלי האם הוא שיתף מישהו מבני משפחתו או חברי הקרובים בהחלטה להקים משפחה חדשה במודל קצת אחר, מה היו התגובות שלהם והאם המשפחה והחברים תומכים בהחלטה. משפחה תומכת ומקבלת תהפוך את התהליך להרבה יותר קל, וגם חשוב שלילד תהיה משפחה גדולה ואוהבת ככל האפשר. לסבא ולסבתא, דודים ודודות יש חשיבות גדולה בחייו של ילד ולא תרצו להפסיד את זה.

לסיכום, כדאי לזכור שפגישה ראשונה היא בסך הכל רק פגישה ראשונה. אם יש מזל, יש כימיה מיידית ותחושת בטן טובה ואז אפשר לקבוע פגישה נוספת ולהמשיך בתהליך. וגם אם אתם לא בטוחים לאחר הפגישה הראשונית שזה זה, חשוב לזכור שהרבה אנשים מתרגשים ונלחצים בפגישות היכרות ראשוניות וזה משפיע על ההתנהגות שלהם. נסו לתת צ'אנס והיפגשו שוב, אולי תראו דברים קצת אחרת.




 

חזרה למגזין
Loading