המסע להורות

03/11/2013

זהו סיפורה של אלונה (שם בדוי). מרבית חייה הבוגרים אלונה עמלה אלונה על פיתוח והתקדמות הקריירה שלה כיזמית בתחום ההייטק. המשרה הבכירה בעולם ההייטק ההישגי והגברי גרמו לה להקדיש את מיטב זמנה לעסק שהקימה במו ידיה ולקידומו. העבודה הייתה מאתגרת וקשה אך גם מהנה ומספקת. עם זאת, לא היה לאלונה את הזמן והאנרגיה המספיקה להשקיע במציאת בן זוג והקמת משפחה. ביום הולדתה הארבעים הבינה אלונה שאם ברצונה במשפחה עליה להוביל שינוי משמעותי בחייה.

דרכה של אלונה

כמו נשים רבות בגילה, השעון הביולוגי של אלונה החל לפתע לתקתק, בקול רם וביתר שאת. מצב זה דחף את אלונה לדלג בשלב זה על מציאת בן זוג ולהשקיע את כל המאמצים בהבאת ילד לעולם. מצד שני, הייתה מודעת היטב לקשיים הרבים הכרוכים בהורות יחידנית והעדיפה שלילדה תהיה מסגרת משפחתית רחבה יותר ותומכת.
בעצת חברות ולאחר חיבוטים ולבטים רבים החליטה אלונה שהדרך הטובה ביותר עבורה היא באמצעות הורות משותפת יחד עם שותף מקרב הקהילה ההומוסקסואלית.
לאחר חיפושים וסינונים רבים מצאה אלונה את גיא, שהיה במערכת יחסים בת עשר שנים עם בן זוגו ארז ושניהם היו מעוניינים בהרחבת משפחתם. הכימיה בין אלונה ובני הזוג הייתה מיידית וכן השקפות העולם שלהם בנושאים של חינוך ומשפחתיות היו זהות. וכך יצאה לדרך השלישיה, בדרכם להקים משפחה חדשה בישראל.
לאחר תקופה לא ארוכה שכללה בדיקות רפואיות מקיפות (בדיקת סקר גנטית, בדיקת פאפ ובדיקת שד בין השאר) וניסיונות הזרעה, עברה אלונה גם מספר טיפולי פוריות עד שבסופו של דבר ההריון נקלט. בימים אלו צפויה אלונה ללדת.
זהו רק אחד מסיפורי ההצלחה הרבים של גברים ונשים בישראל המבינים שכיום אין דרך אחת להיות הורים. משפחות באות בכל מיני סוגים, צבעים והרכבים והמודל השמרני של אמא אבא וילד אינו שמור רק לזוגות הטרוסקסואלים.
כיום, באמצעות הטכנולוגיה המתקדמת והשינוי והפתיחות שחלו בחברה הישראלית (ומקומות נוספים בעולם) אנו עדים למשפחות חדשות ומגוונות. באמצעים כמו תרומת זרע, או אתרי הכרויות שמיועדים לנושא הכרויות לצורך הבאת ילדים והורות משותפת, גם אנשים שבעבר נתקלו בקשיים בהבאת ילדים לעולם, כמו זוגות חד מיניים, זוגות החווים בעיות פוריות או נשים שרוצות להיות אמהות יחידניות- יכולים לחוות את האושר שבלידה והורות.

חזרה למגזין
Loading