הורות משותפת מההיבט הכלכלי

22/07/2014

רגע לפני שאתם יוצאים לדרך המרגשת של הורות משותפת, חשוב גם לעצור ולחשוב על ההוצאות הכלכליות הכרוכות בתהליך של הבאה וגידול ילדים במסגרת של הורות משותפת. זה לא סוד שהריון וגידול ילדים עולים הרבה כסף. תהליכים אלו כרוכים בהוצאות על מוצרי תינוקות, טיפולים רפואיים, רהיטים, חינוך, בגדים, מזון ועוד ועוד. כיוון שבמקרה של הורות משותפת מדובר בשני משקי בית נפרדים, מטבע הדברים ההוצאות מכפילות את עצמן: הרי לא ייתכן מצב שבו בבית אחד תהיה שידת החתלה ובשני לא, או עגלה, או תחליף חלב. כדי שכל ההוצאות הכספיות הללו לא יהפכו למעמסה כלכלית כבדה שקשה לצאת ממנה, חשוב שכל אחד מהפרטנרים להורות המשותפת יבחן את התקציב שלו וייערך למגוון ההוצאות העתידיות. כמו כן יש להסדיר את כל נושא ההוצאות בהסכם ההורות המשותפת שנערך בתחילת הדרך, כדי להבטיח חלוקה שוויונית בנטל ובמקרים מסוימים גם תמיכה כלכלית אחד בשני. במאמר זה נסקור את ההוצאות הכלכליות העיקריות המצפות לכם.

ההוצאות הכלכליות הכרוכות בהבאת ילד

1. בריאות וטיפולים רפואיים - מי שיוצא לדרך של הורות משותפת ודאי מודע לכך שהתהליך כרוך במגוון של טיפולים ובדיקות רפואיות, חלקם צפויים וחלקם פחות. לכן, רצוי לבדוק מראש את תנאי הביטוח הרפואי הן של האם והן של האב, בין אם מדובר בביטוח הבסיסי של קופ"ח או בביטוחים המשלימים או הפרטיים.

כמו הריונות אחרים, גם הריון של הורות משותפת כרוך בבדיקות רפואיות טרום ההריון, כמו למשל בדיקות גנטיות, ובשלל בדיקות רפואיות המתבצעות במהלך ההריון, כמו למשל: בדיקות סקר, אולטרסאונד, מי שפיר ועוד. מרבית הבדיקות ממומנות על ידי קופות החולים (באופן מלא או חלקי) אך ישנן בדיקות מסוימות שניתן לבצע רק באופן פרטי ומחירן עלול להגיע לאלפי שקלים.

ההזרעה עצמה ממומנת על ידי קופות החולים, אך יש לקחת בחשבון מקרים של קשיים בכניסה להריון או בעיות פוריות, אשר יובילו לטיפולי פוריות או טיפולי הפריה חוץ גופית. את הטיפולים הללו ניתן לבצע גם במסגרת הציבורית וגם באופן פרטי, אך יש לבדוק את גובה ההשתתפות של קופות החולים והביטוח הפרטי בתהליך. לאחר הלידה יש לקחת בחשבון הוצאות על ביקורי רופא, רכישת תרופות, חיסונים ועוד.

2. תזונה - גם במקרים של הנקה, שימוש בפורמולות או שילוב של שניהם- תופתעו לגלות אילו כמויות של אוכל נדרשות כדי להאכיל תינוק קטן… ההוצאה הכספית בתחום התזונה כוללת רכישת פורמולות, שמחירן גבוה יחסית, ובמקרה של הורות משותפת ברכישה של משאבת חלב: גם עבור האם כדי לשאוב עודפי חלב וגם עבור הפרטנר להורות כדי שיוכל להאכיל את התינוק בחלב אם בזמן שהוא שוהה בביתו.

3. חיתולים ומוצרי פארם - החלפת חיתולים ושמירה על היגיינה הם חלק בלתי נפרד משגרת הטיפול בתינוק. לצורך כך תזדקקו לכמות גדולה מאוד של חיתולים, ומבדובר ללא ספק באחת ההוצאות הכבדות בגידול הילדים. בנוסף, תידרשו לרכוש מוצרי טיפוח שונים באופן שוטף כדי לשמור על היגיינת התינוק, כמו למשל: קרם החתלה, מגבונים לחים, שמפו לתינוקות, שמן אמבט, אבקת כביסה ומרכך היפואלרגניים, אלכוהול לחיטוי, צמר גפן ומקלות לניקוי אוזניים ועוד. את המוצרים הללו יש להחזיק בשני הבתים וכדאי להיערך עם מלאי גדול.

4. ביגוד - תינוקות זקוקים לכמות גדולה של בגדים להחלפה, מסוגים שונים ובמידות שונות. כיום ניתן למצוא בגדי תינוקות מיוחדים ומתוקים, אך חשוב לזכור שהם משמשים לזמן קצר בלבד כיוון שהתינוק גדל בקצב מהיר ומשנה את מידתו. חשוב יותר להקפיד על בגדים מבדים איכותיים מאשר בגדים יפים ומעוצבים. גם כאן תידרשו לסטים מרובים וכפולים שיהיו זמינים עבור התינוק בשני הבתים.

5. ריהוט ומוצרי תינוקות - זו אחת ההוצאות היותר כבדות: שידת החתלה, לול, עריסה, סל קל, מיטת תינוק וכן עגלת תינוק. יש לדאוג לחדרי תינוקות מרוהטים ומוכנים בשני הבתים. כמו כן, כל שותף להורות יזדקק למוצרים כמו: אמבט תינוק, מוניטור, בקבוקים, מוצצים, סטריליזטור, מצעים, שמיכות, תיק החתלה, צעצועים וספרים.

מה שפירטנו כאן זו כמובן רק ההתחלה, הבסיס הנדרש לתינוק בשנת חייו הראשונה. עוד לא דיברנו על מטפלת, ברית/ה, פעוטון, גן, כיסא לרכב, ג'ימבורי, יועצת הנקה, יועצת שינה ועוד ועוד...

חזרה למגזין
Loading