חיפוש מהיר
הורות משותפת- התהליך הפיזיולוגי
כאשר מחליטים להביא לעולם ילד במסגרת הורות משותפת, חשוב להיות מודעים להיבט הביולוגי של ההחלטה. ברוב המכריע של המקרים של הורות משותפת, השותפים בוחרים לעבור תהליכי הפריה באחת ממרפאות הפוריות בבתי החולים.
בדרך כלל, קיום יחסי מין הוא לא אופציה רלוונטית עבור התהליך של הורות משותפת. ניתן לנסות לבצע תהליך של הפריה מלאכותית באופן עצמאי, אך סיכויי ההצלחה שלה נמוכים.
על מנת להצליח בתהליך של הפריה מלאכותית מומלץ מאוד לעזות זאת בהתבסס על מעקב רפואי סדיר והנחיות של רופאים מומחים בתחום.
כל אישה שרוצה להיכנס להריון, בדרך זו או אחרת, צריכה בשלב הראשון להתחיל לעקוב אחרי המחזור החודשי שלה, על מנת שתוכל לכוון את ההפריה למועד הביוץ הצפוי.
בטיפול במרפאת פוריות, מתבצע מעקב סדיר אחר המחזור ויכולת הניבוי של מועד הביוץ המדויק גבוהה ביותר. בנוסף, חשוב לבצע בדיקות לבירור מצב הפוריות של האישה על מנת לדעת איזה תהליך מומלץ לעבור כדי להיכנס להריון (הפריה רגילה, הפריה חוץ גופית וכו'). מומלץ לכל אישה , במיוחד מעל גיל 35, לבצע בדיקות כמו פרופיל הורמונלי, צילום רחם, אנדומטריוזיס וכל בדיקה אחרת שתוצלץ על ידי מומחה הפוריות המטפל.
כאשר ניגשים לטיפול במרפאת פוריות, חשוב להכיר את החוקים וההגבלות שקבע משרד הבריאות לביצוע הפריות בין בני זוג שאינם נשואים.
על מה צריך להצהיר לפני טיפולי פוריות של הורות משותפת
* הגבר צריך למסור הצהרה שהוא מעוניין לבצע הפריה עם זרעו באישה מסוימת, על כל המשתמע מכך, תוך התייחסות לחובותיו כלפי היילוד בתור הורה ביולוגי.
*שני השותפים בתהליך של הורות משותפת צריכים להצהיר מה החליטו שיעשה עם החומר הגנטי המשותף במידה ואחד מהם חוזר בו.
*שני השותפים צריכים להצהיר שהם בחרו בתהליך של הורות אחרת מבחירה חופשית, מושכלת ומודעת.
*שני השותפים צריכים לצרף הצהרה כי הם אינם נשואים לאחרים.
*שני השותפים צריכים להצהיר כי לא מעורבת בתהליך תמורה כספית משום סוג.
רק לאחר הגשת כל התצהירים הנדרשים, מרפאת הפוריות תוכל להתחיל להעניק לזוג את שירותיה. בשלב הראשון, הזוג יתבקש לערוך סדרת בדיקות על מנת לבדוק אם הם מתאימים מבחינה רפואית לביצוע התהליך ולאחר מכן יתחיל תהליך המעקב הרפואי שיוביל לטיפולי הפוריות עצמם.
חזרה למגזין