חיפוש מהיר
הורות משותפת-הזכות למימוש עצמי ויצירת המשכיות
הזכות להקים משפחה חדשה ולהיות הורה היא אחת הזכויות הבסיסיות והטבעיות ביותר. באופן די אבסורדי בעוד עבור כלל בעלי החיים בטבע הזכות הזו ניתנת באופן טבעי, דווקא אצלנו, בני האדם המערביים "והמפותחים", עד לא מזמן הזכות הזו הייתה קיימת רק עבור מי שחיי במבנה המשפחתי הנהוג והמקובל בתרבות המערבית: בית אחד, אבא אחד ואימא אחת, כלומר היעדר הפתיחות בפני הורות אחרת ממה שהיה נהוג ומקובל בתרבות שלנו למעשה שללה את הזכות להביא ילדים ולהקים משפחה חדשה מאנשים רבים אשר בחרו שלא לחיות במבנה המשפחתי הנורמטיבי שאנו מכירים.
כיום, כאשר העולם נהיה פתוח יותר כלפי השונה והמוסכמות נשברות ומשתנות מיום ליום, יותר ויותר אנשים נפתחים למבנה משפחתי אחר, בו אבא ואימא לא חיים ביחד ולא בגלל סכסוך או משבר גירושין, אלא מתוך כוונה תחילה להקים משפחה חדשה עם מבנה קצת אחר ובעלת הורות אחרת מזו שאליה שהתרגלנו או יותר נכון הורגלנו, כלומר אבא ואימא אשר אינם גרים במשותף ואינם מקיימים מערכת יחסים רומנטית, אבל חולקים מטרה משותפת להביא ילד לעולם ולגדל אותו.
הדרכים להקמת משפחה חדשה
עד לא מזמן שיתופי הפעולה המקובלים שנעשו לצורך הבאת ילד שלא בעזרת החסידה היו בעיקר באמצעות פונדקאות או תרומת ביציות או זרע. פתרונות אלו, מעבר להיותם יקרים מאוד ומסובכים מבחינה בירוקרטית, הם גם עשויים להיות מאוד לא אידיאליים עבור הילד במקרים מסוימים, מאחר והם אמנם מהווים פתרון "טכני" עבור הבאת התינוק, אך כפי שכולנו יודעים לילד יש צרכים שונים שמהותיים להתפתחותו והתפקיד המרכזי של ההורה הוא לילד את כל מה שהוא צריך בכדי לסייע לו להתפתח הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית ומנטאלית. הורות משותפת משלבת בין הפתרון ה"טכני" בהבאת ילד לעולם ובין טובת הילד, כלומר, בניגוד לפונדקאות או תרומת זרע/ביציות, משפחה חדשה מחייבת את שני הצדדים לשתף פעולה לא רק בהבאת הילד לעולם, אלא גם בגידולו. כשבוחרים להקים משפחה חדשה בדרך של הורות משותפת צריכים לדעת שלאורך כל הדרך טובת הילד הוא הקו שמנחה את שיתוף הפעולה ולכן על שני הצדדים להיות מוכנים לקבל על עצמם את מלוא המחויבות ההורית, תוך תיאום מלא והקפדה על עקביות.
חזרה למגזין