הורות מאוחרת

24/07/2010
הורות מאוחרת היא תופעה שהולכת ומתפתחת לאחרונה, ומשמעותה היא להיות הורה בגילאים יותר מבוגרים מהמקובל ( הרבה אנשים שהנישואים שלהם לא צלחו - גם לאחר מטפלת זוגית )   כיום עם התפתחות הטכנולוגיה לרבות פרוצדורות של טיפולי פוריות, תרומת ביצית ו תרומת זרע   המאפשרות את התופעה, אם כי אין לה עדיין לגיטימציה חברתית מלאה.
 
 
מצד אחד ניתן לראות בסוג זה של הורות יתרונות רבים. ההורים בעלי ניסיון רב בחיים, יש לה יותר סובלנות, מצבם הכלכלי יותר נוח ומאפשר מתן תשומת לב לילדם כמו גם מפחית את מידת החרדה שזוגות צעירים לרוב נתונים בו. מצד שני, להורים יותר מבוגרים אין את הכוחות שיש לזוגות צעירים, ולרוב יש פערי דורות שמקשים על התקשורת ביניהם כמו למשל ההבנה בטכנולוגיות חדישות. עם זאת אין לראות בחסרונות אלו המלצה או מחסום בפני הורים שרוצים לחוות את ההורות בתקופה יותר מאוחרת בחייהם. עם עלייה במצב הכלכלי לאורך השנים ניתן גם לשכור את עזרתה של מטפלת עבור התינוק, כמו גם ניתן להשתמש בפונקציות טכנולוגיות כמקור להעשיר את הקשר בין ההורה לילד- ניתן לבקש ממנו הסברים בנוגע לטכנולוגיה, ואפילו להעלות את רמת החוללות העצמית שלו על ידי כך שהוא בתפקיד המסביר.
 
 
הורות בגיל מאוחר היא הורות אחרת אבל אלה החוו אותם מעידים עליה שהיא חוויה מועילה ומאתגרת שיכולה להועיל גם להורה וגם לילד. עם זאת, החברה לעיתים שופטת תופעה זו לשלילה- דבר שוודאי ימותן ככל שהאוכלוסייה המבוגרת תאפשר לעצמה לממש את חלומה להיות הורה. הורות היא דבר נפלא, שממלא את הנפש בתחושה של סיפוק ומשמעות, ואם כי ישנם זרמים שטוענים כי להביא ילדים לעולם זו אנוכיות, ובוודאי שבגיל מבוגר (חשוב לנו לציין כי גם שאנחנו מציינים גיל מבוגר אנחנו לא מתכוונים לכאלה שנמצאים ב דיור מוגן ...) , רוב המחקרים שנעשו בתחום דווקא מראים כי הורות נתפסת כהכרח לאושר ושהיא מעידה על יכולת אמפתית, בגרות, סובלנות ועוד תכונות חיוביות דווקא.
חזרה למגזין
Loading