חיפוש מהיר
דרכים שונות להקמת משפחה
חלומה הגדול של כל אישה כמעט הוא להתחתן ולהקים משפחה. הרצון של אישה או גבר ליצור המשכיות, ולהשאיר אחריהם משהו בעולם נובע מצורך ביולוגי טבעי, אשר מוביל אותנו, בני האדם, לעשות כל מה שניתן על מנת לענות על רצון זה, ולהביא ילדים לעולם. אולם חלק גדול מן האוכלוסייה סובל מחוסר יכולת להביא ילדים בצורה הטבעית בעקבות מחלות או מצבים רפואיים שונים של הגבר או האישה. בפני אלו עומדות אופציות רבות אחרות אשר יכולות לסייע להם להגשים את החלום ולהקים משפחה למופת.
הקמת משפחה באופן אלטרנטיבי
אפשרויות אלטרנטיביות להקמת משפחה למעט הדרך הטבעית יכולות להיות:
- אימוץ: אימוץ הוא הליך אשר מקנה לאדם מעמד חוקי של הורה או ילד, ומאפשר לו לגדל את הילד כאילו היה ילדו הביולוגי, על כל המשתמע מכך.
- הורות משותפת: תפיסת עולם זו דואגת לטובת הילד, כאשר לפיה הדאגה לילד צריכה להיעשות באופן שוויוני ככל הניתן, כאשר ישנו מצב של זוגות שונים שהקימו משפחה מחוץ לנישואין, או במצב בו ההורים פרודים.
פונדקאות כאופציה להקמת משפחה
אחת האופציות הפופולאריות להקמת משפחה בעבור זוגות אשר אינם יכולים להביא ילדים באופן טבעי היא הפונדקאות. פונדקאות היא תהליך בו שואבים ביציות של האישה, מפרים אותם עם הזרעים של הגבר, ולאחר ההפריה משתילים את העובר בגופה של אישה אחרת, אשר משמשת כפונדקאית בעבור הזוג. תהליך הפונדקאות הוא פתרון מצוין בעבור זוגות אשר אינם חווים בעיות בתאי המין, כלומר הביציות של האישה והזרעים של הגבר תקינים, והגורם המונע את ההריון הוא חוסר יכולת של האישה להחזיק הריון ברחמה. חוסר יכולת זה יכול לנבוע ממחלות שונות או מבעיות מבניות ברחם עצמו אשר אינן מאפשרות לעובר להיקלט.
סוגים שונים של פונדקאות
ישנם שני סוגים עיקריים של תהליך זה:
- מצב בו האישה הפונדקאית משמשת רק כנושאת של העובר, ואין לה כל קשר גנטי לעובר עצמו. במצב זה שואבים ביציות מן האם, או מתורמת ביציות ידועה מראש, מפרים אותה עם הזרע של הגבר, ומשתילים את העובר בבטן הפונדקאית.
- האופציה השנייה היא מצב בו מפרים ביצית של האישה המשמשת כפונדקאית עם הזרע של האב, כאשר האישה הפונדקאית מוותרת בידיעה מראש על זכויותיה בנוגע לתינוק, ולאחר הלידה התינוק יימסר לאב על פי הסכם קבוע מראש. פונדקאות מן הסוג הזה אסורה לשימוש במדינת ישראל, מאחר והיא מעלה סוגיות דתיות ואתיות בעייתיות.
חזרה למגזין