חיפוש מהיר
דרכים לטיפול בגזים אצל תינוקות
אם יש לכם תינוק חדש ואתם מוצאים את עצמכם מתמודדים עם בכי לא פוסק, לרוב בשעות קבועות ביממה, על אף שהאכלתם את התינוק, החלפתם לו חיתול ודאגתם לכל צרכיו, יתכן מאוד שהתינוק שלכם סובל מגזים. מדובר על תופעה שכיחה מאוד בקרב תינוקות אשר גורמת לתסכול בקרב הורים שלא מצליחים להתמודד עם הבכי הבלתי פוסק של התינוק ומרגישים שאין להם דרך כלשהי לסייע לו. קודם כל, חשוב מאוד שתדעו שאתם לא לבד. גזים לתינוקות מתחילים אצל מרביתם בגיל שבועיים ועוברים מעצמם בגיל ארבעה חודשים. התופעה נובעת מכך שמערכת העיכול של התינוק צריכה להתרגל לחלב אם או לפורמולה, שאותם הוא כמובן לא צרך כאשר היה ברחם האם. חשוב להיות רגועים ולנקוט בכל העצות האפשריות והטיפים שיכולים לסייע לתינוק שלכם ולהקל על כאביו.
כיצד אפשר לזהות שהתינוק שלכם סובל מגזים?
אם אתם יודעים שלתינוק שלכם אין בעיות רפואיות ויחד עם זאת הוא סובל מהתקפים של כאב בלתי מוסבר למשך יותר משלוש שעות ביום ולמשך שלושה ימים לפחות בשבוע, במשך שלושה שבועות, הוא ככל הנראה סובל מגזים. גם תינוקות שלא בדיוק תואמים להגדרה זאת יכולים לסבול מגזים וחשוב מאוד לדעת את זה. סימנים נוספים שיכולים להעיד על כך שהתינוק שלכם סובל מגזים הם: כאבי בטן עוויתיים ופתאומיים שהתינוק סובל מהם בעיקר בשעות הערב והם עלולים להחמיר לאחר הארוחות. מעבר לכך, ההתקפים המדוברים יהיו מלווים באגרוף הידיים של התינוק, קירוב רגליו אל הבטן, האדמת הפנים, התפתלויות וכמובן בכי. אם התינוק שלכם בוכה בצורה בלתי רגילה, חשוב בכל אופן לפנות לרופא המטפל על מנת לוודא שמדובר בגזים ולא בבעיה בריאותית אחרת.
כיצד אפשר לסייע לתינוק ולהקל על מצבו?
אם התינוק שלכם סובל מגזים כמרבית התינוקות, חשוב מאוד שתדעו ראשית כל שהתופעה תעבור מעצמה בגיל 3 חודשים פחות או יותר ועל כן, כדאי בעיקר להיאזר בסבלנות ולהיות רגועים שכן, התינוק בוודאי מרגיש את הלחץ סביב הבכי שלו וחשוב לשדר לו רוגע. מעבר לכך, ישנם כמה דרכים של טיפול בגזים לתינוק שניתן לעשות ולנסות בכדי להקל על הכאב של התינוק:
ראשית כל, כדאי להקפיד על כמה שיותר מגע. כדאי להחזיק כמה שיותר את התינוק בידיים ולהעניק לו מגע, חום ואהבה.
ניתן לשלב מגע עור לעור בין התינוק לבינכם שכן ידוע שלמגע זה יש מגוון יתרונות והוא יכול להרגיע את התינוק ולהקל עליו.
כדאי להחזיק את התינוק בתנוחות שיכולות להקל על הכאבים שלו כגון: תנוחה שנקראת נמר על העץ. בתנוחה זאת בטן התינוק נמצאת על אמת היד של ההורה והלחץ הקל בבטן עוזר בהקלה על הכרב ושחרור הגזים. ניתן לנוע עם התינוק כאשר אוחזים אותו בתנוחה הזאת דבר שבהחלט יכול להקל עליו.
גם תנוחת ערסול יכולה לסייע לכאבי בטן ולשחרור גזים. כדאי מאוד להיעזר במנשא בד שיכול לסייע בהפחתת זמן נשיאת התינוק על הידיים ובד בבד, ביצירת תנוחת ערסול מושלמת עבורו.
כדאי מאוד להקפיד על הרמת התינוק לגרפס באמצע ארוחה וגם לאחר ארוחה וזאת בכדי להפחית את כמות הגזים שנגרמים כתוצאה מבליעת אוויר ופירוק תקין של מזון בלתי מעוכל.
קפיצות על כדור הפיזיו המוכר מהריון כאשר אוחזים את התינוק בידיים יכול מאוד לסייע בהרגעת התינוק.
אופציה טובה נוספת היא עיסוי תינוקות. עיסוי עדין וקל בבטן שמתבצע בצורה הטובה ביותר יכול להקל על התופעה ולסייע לתינוק לשחרר גזים. כדאי לקפל את רגלי התינוק בעדינות לכיוון הבטן ואז לשחרר אותם. ניתן לקבל כיום הדרכות אודות עיסוי תינוקות וחשוב להיעזר בהן בכדי לבצע את העיסוי בצורה הטובה ביותר.
ניתן לנדנד את התינוק בצורה איטית וחזרתית, לעטוף אותו בשמיכה דקה ומהודקת שכן העיטוף יוצר אצלו תחושה של מוגנות וחיבוק וכן, אפשר להשמיע לתינוק מוזיקה מונוטונית או עדינה כגון: רעש לבן, טיפות גשם ועוד.
אופציה נוספת שיכולה לסייע לתינוק היא לאפשר לו פעולת מציצה שיכולה להרגיע בו. לא כדאי להניק יותר מדי שכן, הנקה עלולה להעמיס על מערכת העיכול שלו ולהסב לו כאב משמעותי יותר ועל כן, כדאי מאוד להשתמש במוצץ או אפילו באצבע נקייה של ההורה.
ניתן למצוא כיום תכשירים שונים שרלוונטיים להקלה על גזים אצל תינוקות ואם התינוק שלכם ממש לא רגוע, אתם יכולים לרכוש את אחד מהמוצרים הללו ללא מרשם ולתת לתינוק בכמות הרלוונטית המצוינת על אריזת התכשיר לפני כל האכלה ובין האכלות במקרה הצורך.
חזרה למגזין