איך מתמודדים עם שאלות של ילדים על הורות משותפת

13/01/2014

כל ילד, במהלך התפתחותו התקינה, מגיע לשלב בו מתעוררת אצלו סקרנות והוא רוצה לדעת כיצד הוא הגיע לעולם. מה שמוביל את הילד לעסוק בנושא זה הוא הצורך בגיבוש זהות אישית שהיא חלק הכרחי בהתפתחות הפסיכולוגית שלו.רוב ההורים מוצאים את עצמם נבוכים כאשר הם נשאלים את השאלה הזאת בפעם הראשונה, אך מוצאים דרכים מתאימות להסביר לילד ולספק את סקרנותו.
גם לילדים שחיים במשפחה אחרת כמו משפחה חד מינית, חד הורית או במסגרת הורות משותפת, מתעוררת הסקרנות באות הזמן והם מפנים את השאלה להוריהם. חשוב לדעת כיצד להסביר לילד על סוג ההורות שהוא חווה וכיצד הגיע לעולם. גיבוש הזהות הוא שלב חשוב מאוד עבור כל ילד ובטח ובטח עבור ילד שמרגיש מעט שונה מסביבתו.

על מה חשוב להקפיד כשמסבירים על הורות משותפת

מומלץ מאוד לבנות סיפור משפחתי מהתחלה- ידוע כי סיפורים מובנים, עוזרים מאוד לילדים לעכל את המפגש עם העולם בכל תחום. לכן חשוב לחשוב מראש על דרך ההצגה של המשפחה של ילד במסגרת הורות משותפת כבר בשלבים המוקדמים ולהיות מוכנים עם תשובה כאשר תגיע השאלה. היא תגיע ללא הודעה מוקדמת.תיעוד בתמונות ובכתב של תהליך הניסיון להרות, של ההריון והלידה יכולים מאוד לסייע בכך.

כדאי לתת לילד להוביל- חשוב לא להעמיס על הילד מידע שהוא לא ביקש לדעת. כל ילד מתפתח בצורה אחרת והסקרנות לגבי הנושא מתעוררת בשלבים שונים. הדבר נכון לא רק לגבי ילדים שגדלים במסגרת הורות משותפת, אלא לגבי כל הילדים. גם כאשר הילד שואל, חשוב מאוד להתאים את אופי התשובה לגילו ומצבו ההתפתחותי ולהסביר לו רק מושגים שהוא מסוגל לקלוט ולעבד.

חשוב לגלות ערנות- בדרך כלל הסקרנות לגבי הנושא אמורה להגיע עד סוף בית הספר היסודי. אם רואים שהילד לא מגלה עניין בנושא לאחר גילאים אלו, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע, כיוון שיכול להיות שהימנעות נובעת ממצוקה כלשהיא.

כדאי להתכונן לתגובה- יהיו מקרים בהם הילד ישאל שאלות קשות או יגיב בצורה של כעס ואכזבה לתשובה שתינתן לו. צריך לקחת זאת בחשבון ולקבל את זה כתגובה לגיטימית לשונות. אל דאגה, בסופו של דבר רוב הילדים במסגרת הורות אחרת מתרגלים ומבינים את מצבם ואף לומדים לחבב אותו.

חזרה למגזין
Loading