איך לדעת אם את מוכנה להתחיל במסע להורות משותפת?

03/02/2021

הרבה נשים שואלות את עצמן אם הורות משותפת היא הסכם המתאים להן. בסופו של יום, מדובר כאן בדגם משפחתי אלטרנטיבי שאינו מתאים לכולן. כיצד תדעי אם זה מתאים לך? קיימים מספר מאפיינים אישיותיים שאת צריכה שיהיו לך. במאמר זה נפרט לכן מה אנחנו, צוות גובייבי, רואים כ"פרופיל" המושלם של מי שרוצה להיכנס להורות משותפת. כמובן שכל אחת מחליטה בשביל עצמה ואין דרך אחת לעשות את זה- מאמר זה הוא בגדר המלצה בלבד, והוא מבוסס על תצפיות ושיחות עם המשתמשות של האתר. 

יש לך ביטחון עצמי

מדינת ישראל היא מדינת ההייטק המובילה בעולם. היא מפותחת מבחינה תרבותית, טכנולוגית וקולינרית. לצערנו, בכל מה שקשור למשפחה ומערכות יחסים אנחנו הרבה מאחור. בארצות המערב האחרות אף אחד לא ירים גבה אם תחליטי להביא ילד לעולם בהסכם הורות משותפת, או רחמנא ליצלן- אפילו לא להביא ילדים לעולם בכלל. כאן זה הרבה יותר מורכב. דודות, סבתות, אימהות, לכולם יש מה להגיד ואת צריכה להיות מוכנה להתמודד עם הביקורת, ההאשמות והדעות הקדומות. אנו חושבים כי ביטחון עצמי ואיתנות הן תכונות חשובות לאם. הורים חסרי ביטחון עצמי הרבה פעמים מעבירים זאת לילדים שלהם, או שהם מרגישים לא ראויים לטפל בילדים. כמו כן, כדי לאהוב יצור חי אחד יש לאהוב את עצמך לפני הכל.  האם את מרגישה חזקה וראויה? אם לא, את צריכה להרגיש ככה. את מדהימה. אבל כדאי לך לעבוד על זה לפני שאת נכנסת לתהליך של הורות משותפת. 

 

את פתוחה מחשבתית

על מנת באמת "להכנס" אל התהליך של הורות משותפת יש צורך בפתיחות מחשבתית. הכוונה לשחרור הרעיון שרק משפחה מסורתית היא ראויה וטובה לשלום הילד. יש המון יתרונות בהורות משותפת על פני מבנה המשפחה המסורתית, ונהפוכו. אם את עדיין מאמינה בחלום על בעל, ילד וגינה אז שתדעי שהורות משותפת לא נראית ככה. יש הסכמים מסודרים, משמרות, וחיים בנפרד. אנו ממליצים לך לקרוא מחקרים בנושא ולהתייעץ עם נשים שעברו את המסע, על מנת לראות כיצד אורח החיים המשפחתי של משפחה כזו נראית. 

הורות משותפת היא הורות מודרנית, והיא מתאימה לאישה מודרנית וחדשנית באופייה. הניחוש שלנו שבקרוב יכנסו לחיינו עוד דגמים רבים של משפחה. אחוזי הגירושין והרווקות המאוחרת הגבוהים של התקופה שלנו מצביעים על כך. אנו מציעים? תשחררי, ותזרמי עם הזמנים. העצה הזו מועילה תמיד, אגב. 

 את מסודרת

מה הכוונה במסודרת? הכוונה היא שיש לך עבודה קבועה (או מקור פרנסה זמין אחרת), את יציבה נפשית (באופן יחסי, כן?) ואת יכולה להכניס לחייך תינוק או תינוקת קטנטנים אך דורשי מאמץ אדיר. תינוק הוא לא דבר של מה בכך, ואת חייבת לבדוק שיש לך את האמצעים והבגרות הנפשית בלטפל בילד. אנו מניחים שאת מבוגרת יותר, מעל גיל 30 ואף 35, ולכן יש לך את הפריבילגיה הזו לעשות חושבים עם עצמך ולהעריך את המצב שלך. האם ילדך העתידי יהיה שמח? האם את עושה את זה מהסיבות הנכונות? עצם שאילת השאלות האלו אלו (ושאלות אחרות, הקשורות לפרטנר הפוטנציאלי שלך לדוגמא) מעידות על בגרות ונכונות לצאת למסע. 

את רוצה את זה- באמת רוצה את זה

את רואה תינוקות ונמסה. את מרגישה שהגוף שלך אומר לך שהוא רוצה תינוק. את מוצאת את עצמך נכנסת בשלוש בלילה לפייסבוק ורואה סרטונים של חתלתולים וכלבלבים קטנים משחקים. את רוצה להיות אמא. וזה באמת הסעיף שמשנה. את רוצה להביא חיים לעולם, את רוצה להיות חלק מהמיליארדים אינסופיים כמעט של דורות על גבי דורות של נשים (וחיות אחרות) שהתנסו בחוויות הלידה והאמהות. הנשים האלו הן האמהות שלך. ומה יותר עוצמתי ומפעים מלידה, בעצם? 

חזרה למגזין
Loading